https://www.youtube.com/watch?v=QKTyTIjq8OI
”Lăsați copiii să vorbească despre deșeuri” este un proiect susținut de SOMA Salubrizare - Zona Sibiu, Oasis (http://www.oasisconsult.com), Azets Insight Romania, Romgaz si Cine GOLD Sibiu, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Judetean Sibiu. Clase participante coordonate de prof.înv.primar: III C - Holirca Gabriela, III D - Banea Claudia și III E - Ponici Simona.
cel mai amplu demers de revitalizare a spațiului urban prin artă din țară – ediția a V-a, s-a desfășurat în perioada 1-7 iulie 2019.
În acest an, artiștii români și străini și-au găsit inspirație pentru lucrările lor în tema #Openness, care invită la deschidere în gândire, deschidere către „celălalt” și la o potențare a creativității prin idei noi.SISAF1Zece dintre lucrările selectate de juriul festivalului – murale, instalații de artă, sculpturi – vor fi implementate și apoi admirate de sibieni și turiști în următorii ani, devenind parte din Sibiu Street Art Tour. Aceste noi lucrări vor completa cele 67 de murale realizate până acum și cei 5.700 metri pătrați de culoare care acoperă zidurile gri ale școlilor, liceelor, blocurilor și instituțiilor din oraș.SISAF2Sibiu International Street ART Festival este unic în lume datorită celui mai amplu Tur de Artă Stradală realizat pe zidurile instituțiilor de învățământ. Fiind totodată o variantă de turism alternativ, toate murale realizate de-a lungul celor 5 ediții sunt marcate într-o hartă a circuitului, care se distribuie gratuit în hoteluri, spații de cazare și puncte de informare a turiștilor. Sibiu Street Art Tour poate fi parcurs cu bicicleta în aproximativ 3 ore, fie individual, fie sub forma unor tururi ghidate.